Etusivu | Uutiset | Jahtivinkit | Muumireseptit | Lahtaustarinat

Muuminlahtauksen perusteet - raskas kalusto

Raskaalla kalustolla tarkoitetaan tässä yhteydessä aseita, jotka sanovat PAM kun vetää liipaisimesta, ja KABOOM kun ammus osuu kohteeseensa. Singoilla, tykeillä ja ohjuksilla muumijahti pääsee aivan uusiin ulottuvuuksiin, ja niiden kanssa pelehtiessä iskee metsämiehelle jos toisellekin helposti melkoinen kestoerektio. Pitää ottaa kuitenkin huomioon, että jorman lisäksi myös harrastukseen uppoava rahamäärä nousee tässä luokassa jyrkästi.

Tässä jahtivinkkiartikkelissa tutkaillaan erilaisia raskaita aseita ja niiden soveltuvuutta muumistukseen

Singot

Sinko on yksinkertaisesti pätkä putkea, jonka sisällä on ammus. Putki pannaan olalle, ja sillä osoitetaan muumia mahaan. Ammus lentää ulos, ja räjähtää osuessaan kiinteähköön kohteeseen. Perinteisesti sinkoihin on tungettu panssarintorjuntaan tarkoitettuja onteloammuksia, jotka sellaisenaankin soveltuvat aivan hyvin muumistuspuuhiin.

Astetta hauskemmaksi homma muodostuu, kun käytetään ammuksina esimerkiksi sirpale- tai termobaarisia kranaatteja. Onteloammuksella muumiin saadaan noin nyrkinmentävä reikä, sirpalekranaatilla otuksesta tulee lähinnä muussia ja termobaarisella kranaatilla muumi kärventyy kertapläjäyksellä sellaiseen kuntoon, että kun hieman karpaasisinappia valelee päälle, niin sen voi nauttia ilman kummempia valmisteluja.

Ohjukset

FGM-148 Javelin muumintorjuntaohjusOhjusten ja singon ammusten erona on pääasiassa se, että ohjusta voidaan laukaisun jälkeen ohjastella maaliinsa, tai se voi hakeutua kohteeseen itse esimerkiksi lämpösäteilyn tai älämölön perusteella.

Ohjuksilla on yleensä myös huomattavasti sinkoa pidempi kantomatka. Muuminkaato olalta laukaistavalla muumintorjuntaohjuksella onnistuu jopa useiden kilometrien päästä. Haittapuolena on hieman korkeampi hinta; kuvan kaltaisesta FGM-148 Javelin -laukaisimesta saa pulittaa pimeillä markkinoilla noin 200 000€, ja ohjukset maksavat 30 000€ kappaleelta.

Eri kokoisia ja tehoisia ohjuksia löytyy budjetista riippuen. Todella järeää jytkyä halajavat voivat investoida esimerkiksi Тополь-М/МАЗ-7912 liikkuvaan laukaisujärjestelmään, jolta voi suihkia 550 kilotonnin yllätyksen pahaa aavistamattoman muumin perseeseen.

Тополь-М/МАЗ-7912

Tykit

Tykki eroaa edellämainituista siinä, että laukaistussa ammuksessa ei ole omaa rakettimoottoria, ja koko lentorataan tarvittava potku annetaan laukaisuhetkellä. Metsästyspuuhiin soveltuvin tykkityyppi on telatykki, jolla voi hurjastella riistan perässä ympäri peltoja vimmatusti ammuskellen. Samalla tulee pelto kynnettyä tehokkaasti.

Kuvassa näkyvä 2B1 Oka -telatykki on varustettu 20 metriä pitkällä 420 millin piipulla, ja se ampuu 750 kilon ammuksia jopa 45 kilometrin päähän. Asvaltti pannaan rullalle 700 hevosvoiman V12 moottorin voimin. Painoa koko komeudella on reilun 55 tonnia, joten suoalueille ja pienemmille silloille ei ole hirveämmin asiaa. Muumistukseen peli on vallan oivallinen, sillä osuma minne tahansa kohteen lähimaastoon aiheuttaa melkoista jauhelihamössöä kertalaakista.

2B1 Oka -telatykki

Raskaita aseita käytettäessä turvallisen ampumaetäisyyden muistaminen on entistäkin tärkeämpää. Mitä isompi jytky, sen kauempana kannattaa olla silloin kun jytisee. Lopputulosta voi ihailla lähietäisyydeltä sitten, kun kannot, kivet, suolenpätkät ja männynrungot ovat pläjähtäneet takaisin maan kamaralle.

© 2000-2020 Kristian Holvivuori - Telajärvi - 2020-08-21