Muumirulla on kääretorttua muistuttava pääateria, jossa ohueksi kaulitulle muuminruholle levitetään maissitäytettä, ja koko komeus rullataan pötkyläksi. Rulla sahataan siivuiksi, ja tarjoillaan viinaksien kera.
Ensitöiksi muumi pitää kaulia littanaksi levyksi. Perinteisestä kaulimesta ei tässä puuhassa hirveästi ole apua, vaan kätevintä on ajaa raadon yli pari-kolme kertaa höyryjyrällä. Mikäli sellaista ei ole saatavilla, voi elikon syöttää esimerkiksi mankeliin. Kun otus on noin puolen sentin paksuinen, se voidaan raahata keittiöön jatkotoimenpiteitä varten.
Täytteeksi sekoitetaan betonimyllyssä maissi, korppujauhot ja yrtit. Mausteeksi lisätään lapiollinen merisuolaa. Muumilevy lätkäistään pöydälle, ja täyte levitetään päälle kaikenkattavana tasaisena kerroksena. Mikäli halutaan kääretortun kokoisia, käteviä minirullia, tässä vaiheessa muumilätyn voi paloitella esimerkiksi katanalla, skramalla tai hilparilla.
Muumi täytteineen rullataan pötköksi, ja paistetaan uunissa, kirjaroviolla tai saunan kiukaalla, kunnes pinta on värisävyltään herkullisen ruskea. Paistamisen jälkeen rulla pätkitään noin sentin vahvuisiksi siivuiksi vannesahalla tai sirkkelillä, ja tarjoillaan kuumana taskulämpimän Finlandia Vodkan kera.